Ellen Bijl
   
 

Mijn kunstopleiding heb ik destijds genoten aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Dit was een lerarenopleiding met veel aandacht voor mode. Ik heb ook een korte tijd les gegeven. Daarna nam mijn leven een totaal andere wending en heb ik mij weinig met het beeldende vak bezig gehouden. Ongeveer 10 jaar geleden heb ik enthousiast het tekenen en schilderen weer opgepakt. Momenteel werk ik als zelfstandige (zakelijke dienstverlening) en ben daarnaast actief als beeldend kunstenaar.

Ik werk figuratief en laat mij inspireren door de werkelijkheid, zoals ik het op dat moment ervaar en ben tegelijkertijd op zoek naar de innerlijke schoonheid van het onderwerp. Voor mij is tekenen en schilderen een strikt visuele aangelegenheid en behoeft m.i. geen verdere tekst en uitleg. Als onderwerp kies ik vaak mensen, maar soms ook florale onderwerpen, stillevens. Soms werk ik schetsmatig. Andere keren werk ik met gevoel voor precisie en laat me door mijn gevoel leiden. Het is niet te doen om de uiterlijke werkelijkheid op een gelikte fotografische menier weer te geven, maar vooral een zoektocht naar innerlijke schoonheid van het onderwerp.

Via deze website wil ik graag mijn werk laten zien. Dat geldt voor mijn vroegere werk, maar ook het werk wat ik straks nog ga maken.

 
Foto's Gekleedmodel
 Foto's Portretten
Foto's Stillevens
 
 
Ellen Bijl
Foto's Naaktmodel